Buitenritten

We hebben het hele jaar door buitenritten, zowel door bos en duin als over het strand. In de periode oktober tot en met april vooral in het weekeinde. Van mei tot en met september vrijwel dagelijks.

Er zijn buitenritten van 1 uur, 1½ uur en 2 uur. De dagtochten duren ruim 5 uur.

Op de activiteitenkalender staan de diverse data vermeld, inclusief de speciale ontbijt- en maanritten.

In de zomerperiode wordt er vrijwel iedere week een ontbijtrit georganiseerd op zondagochtend. Het tijdstip van verzamelen is om 05.30 uur. Eerst gaan we met z'n allen de paarden poetsen en zadelen. Om 06.00 uur gaan we op rit. Het is vroeg dag, maar... dit maakt de tocht zo bijzonder. De zon komt op, de vogeltjes beginnen te fluiten, je kunt oog in oog komen te staan met herten of reeën, konijnen en vossen en dat allemaal in de frisse buitenlucht. Als we bij terugkomst het paard opnieuw hebben verzorgd en afgezadeld, staat er in de kantine een uitgebreid, heerlijk ontbijt klaar.

De maanritten vinden plaats in de periode van half mei tot augustus. Op de maandag- dinsdag of vrijdagavond. Tijden zijn 20:30-22:00 uur of 21:00-22:30 uur. Een half uur voor de uitrijtijd beginnen we met het rijklaar maken van de paarden, waarna we de schemer tegemoet rijden. Ook op deze avonden is het mogelijk wilde dieren tegen te komen. Eenmaal op het strand, zien we de maan al opkomen en als het meezit zelfs een oplichtende zee. Na het afzadelen en verzorgen van de paarden, is het uiteraard mogelijk nog even met elkaar na te praten met een lekker drankje.

Vragen, afspraken buitenritten en/of lessen beantwoorden wij alleen telefonisch. T 00 31 (0) 252 372763