Dagtochten

Regelmatig organiseren wij dagtochten te paard. Dit zijn lange ritten in de volle natuur. Vanaf de manege (vertrek rond 09.30 uur) rijden we via de bossen en de duinen over het strand richting Vogelenzang, dwars door het natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is zeer goed mogelijk dat we onderweg wild en roofvogels tegenkomen, zoals herten, reeën, konijnen, vossen en buizerds. De tussenstop van deze rit is uitspanning "De Oase". Tijd voor de lunch (voor eigen rekening). Uiteraard verzorgen we ook hier eerst weer de paarden.

Na de pauze waarvoor we zo'n anderhalf uur uittrekken, maken we ons op voor de terugtocht. Na weer ruim twee en een half uur rijden, komen we ongeveer om 16.30 uur terug bij de manege. De paarden rijden we dan meteen door tot de binnenmanege, alwaar ze één voor één worden gedoucht om geheel fris en schoon naar de stal terug te keren. Nog even het bit schoonmaken, het zadel opruimen en indien nodig een dek op het paard leggen en de tocht zit er op. We kunnen terugkijken op een mooie dag!

Voor deelname aan de buitenritten is het noodzakelijk dat de rijervaring van de deelnemers zodanig is, dat zij zowel in stap, draf als galop het paard onder controle kunnen houden.

Vragen, afspraken buitenritten en/of lessen beantwoorden wij alleen telefonisch.  T  00 31 (0) 252 372763

 

Voor data, zie onze evenementenkalender.